Stoner prvič na letošnjem Ducatiju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2017 .

Testni dirkač moštva Ducati, Casey Stoner je na zasebnem testiranju v Sepangu odpeljal prve kroge na motociklu letošnje sezone, Desmosedici GP17. Tega moštvo ni pokazalo na predstavitvi moštva prejšnji teden, je pa z njim včeraj na stezo najprej odpeljal Michele Pirro.

GP17 s katerim je Ducati testiral v Maleziji, je precej spremenjen od motocikla, s katerim so testirali lani novembra v Valenciji. Na brezbarvnem motorju je bilo moč videti močno spremenjene okrove, zanimiv pa je bil tudi izpuh, zamaknjen na eno stran. Danes se je Pirroju pridružil še Stoner, medtem ko je dogajanje budno spremljal Jorge Lorenzo.

Italijanska ekipa je danes opravila bolj malo krogov, saj jim je nagajalo slabo vreme, kljub temu pa je Avstralec lahko opravil primerjavo med dvema verzijama GP17. Na enemu denimo so bila nameščena sicer prepovedana krilca, na drugem pa ne.

Dvakratni prvak bo testiral tudi jutri, Lorenzo in Andrea Dovizioso pa bosta na motocikel sedla v ponedeljek, ko se začnejo uradna predsezonska testiranja.

Ducatiju so družbo delali tudi tekmeci iz Yamahe, Honde, Suzukija, Aprilije in KTM-a.