Stoner nazaj na Ducatiju že januarja

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2015 .

Iz Ducatija so potrdili, da bo Casey Stoner z njihovim motociklom za sezono 2016 prvič na stezo zapeljal že prihodnji mesec v Sepangu.

Dvakratni svetovni prvak je napovedal, da se vrača v dirkaške vode k Ducatiju, kjer bo po petih letih sodelovanja s Hondo, opravljal vlogo testnega dirkača in predstavnika italijanske znamke motociklov.

Avstralec bo v Maleziji motocikel preizkusil pred naslednjim uradnim predsezonskim testiranjem, ki bo 1. februarja, saj se novo pravilo o dvomesečni prepovedi testiranj dirkačem, ne nanaša na testne dirkače.

“Točen datum še ni določen,” je povedal menedžer moštva, Davide Tardozzi. “Vsekakor pa bo prvič testiral v Maleziji, pred uradnimi testiranji. Najverjetneje bosta testirala skupaj z drugim testnim dirkačem, Michelom Pirojem.

Ne želimo ga siliti, toda ker lahko vozi na meji, bodo njegove povratne informacije zelo pomembne. Testiranja bomo zanj pripravili predvsem zato, da se bo bolj spoznal z motorjem in da bo postal na njem samozavesten,” je še dodal Tardozzi.

Čeprav se govori in ugiba o posameznih nastopih na dirkah med sezono, pa le teh pri Ducatiju zaenkrat še niso potrdili.

2 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje