Stoner: Marquez ni želel da dirkam

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2016 .

Casey Stoner je prepričan, da bi bil dovolj hiter, da bi se kosal z vodilnimi dirkači, če bi ga Honda izbrala za zamenjavo za odstosnega Danija Pedroso, hkrati pa sumi, da do nastopa ni prišlo, ker Marc Marquez ni želel, da bi se pomerila na enakih motociklih.

Ko je Španec Dani Pedrosa moral dirko v Austinu izpustiti zaradi operacije roke, se je za zamenjavo ponudil njegov nekdanji moštveni kolega, dvakratni svetovni prvak Casey Stoner.

Toda japonsko moštvo se je odločilo, da Španca zamenja testni dirkač moštva HRC Hiroši Aojama, ki je v Teksasu dirko končal na enajstem mestu, na naslednjih dveh dirkah pa je odstopil.

Stoner, ki se je ob koncu lanske sezone vrnil v tabor Ducatija, kjer bo opravljal vlogo testnega dirkača, je namignil, da je njegova hitrost na testiranjih nakazala, da bi se vozil povsem v ospredju, če bi mu Honda dala priložnost.

“Čutil sem, da sem pripravljen za nastop v Austinu, a se mi je Nakamoto opravičil in dejal, da so se odločili za drugo možnost,” je povedal Stoner. “Takrat se mi je zazdelo, da je nekdo nanj pritisnil, da mi ni dovolil dirkati. Nekdo ni želel, da sedem na motor. Vedel sem, da sem dovolj hiter, da bi zamenjal Pedroso. Na testiranjih v Sepangu februarja lani, sem bil enako hiter kot Dani, ki je potem tudi zmagal na tamkajšnji dirki, zato mislim, da bi se lahko držal vodilnih.”

Avstralec pa je prepričan, da mu je nastop preprečil prav Marquez. “Pri Hondi sem bil le občasni testni dirkač. Nikdar prav zaprav nisem imel kake druge vloge. Če povem po pravici, mislim da niso izkoristili vsega mojega potenciala. Mislim, da se je Marquez počutil ogroženega.

Pri Hondi sem preizkušal novosti, ki sta jih uporabljala redna dirkača, torej sem bil tam, da pomagam Marcu. Vendar morajo ravnati tako, kot reče prvi dirkač moštva,” je še dodal Stoner.