Stoner bo še naprej testni dirkač Honde

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2015 .

Casey Stoner je podaljšal pogodbo s Hondo, kar pomeni, da ga bomo tudi v letošnji sezoni videli na MotoGP motociklu.

Avstralec, ki se je poslovil od dirkanja v kraljevem razredu motociklizma po sezoni 2012, bo vsaj še eno leto sodeloval z japonskim proizvajalcem, na stezi pa bo zopet 29. in 31. januarja, tik pred začetkom uradnega predsezonskega testiranja. Dvakratni prvak pa bo seveda s svojim znanjem Hondi pripomogel tudi kasneje v letošnjem letu.

“Po dolgem premoru od dirkanja, je bilo lepo zopet sesti na motor,” je Stoner komentiral testiranje, ki ga je s Hondo opravil v oktobru. “Zdaj, po sproščujočem božiču in novem letu pa vam z veseljem sporočam, da sem govoril z gospodom Nakamoto (Izvršni podpredsednik HRC Shuhei Nakamoto, op.p) in da sva se dogovorila za nadaljevanje našega sodelovanja. Trenutno se pripravljam na testiranje v Sepangu, kjer bo vreme drugačno, kot je bilo na zadnjem testiranju v Motegiju, zato sem moram spraviti v formo,” je dejal dvakratni svetovni prvak MotoGP.

Avstralčevih uslug je vesel tudi izvršni podpredsednik HRC, Shuhei Nakamoto, ki je prepričan, da lahko Stoner pripomore k ubranitvi obeh naslovov svetovnega prvaka.

“Veseli smo, da lahko novo leto začnemo z napovedjo nadaljevanja sodelovanja s Caseyem. Podatki, ki jih daje ekipi so neprecenljivi zato se zavedamo, da imamo izjemno srečo, da imamo testnega dirkača, ki lahko naš motor RC213V požene do meja zmogljivosti,” je povedal Nakamoto.

Foto: honda

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj