Stewart: Tu se lahko Hamiltonu prelomi sezona

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2015 .

Trikratni svetovni prvak Sir Jackie Stewart meni, da ima Nico Rosberg zdaj, ko je osvojil najboljši štartni položaj, prvo priložnost, da se lahko zavihti na najvišje stopničke in morda porazi Lewisa Hamiltona.

Škot je prepričan, da bo Nemcu štart s prvega mesta prinesel psihično moč. “Nicu lahko uspe. Odpeljal je zelo čist krog, brez neumnosti in zasluženo je bil najhitrejši, saj je bil predolgo drugi dirkač ekipe. To, da te moštveni kolega vedno premaga, te lahko potre. Če bo Nico zdaj dobro izkoristil izhodišče za jutrišnjo dirko, bo lahko začel zmagovati na dirkah.”

Stewart je prepričan, da je psihična plat dirkanja ključna v boju z moštvenim tekmecem. “Najpomembneje je, kaj se dogaja v glavi. Izprazniti moraš misli, se osredotočiti in paziti, da ne voziš preveč na silo. Saj če delaš to, dirkalniku ne omogočaš da doseže vse, česar je zmožen. Če bo tudi na dirki vozil tako prijazno, uglajeno, neobremenjeno in seveda če ne bo zapeljal s steze, potem lahko tukaj zmaga,” je prepričan Stewart.

50
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo