Stewart: Premor bo koristil Rosbergu

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2015 .

Sir Jackie Stewart verjame, da bo tritedenski premor med dirkama v Bahrajnu oz. Španiji koristil “depresivnemu” Nicu Rosbergu v boju za naslov proti moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu.

Nemec, ki je v zaključku pretekle sezone ostal brez naslova prvaka, je proti Britancu izgubil tudi vse letošnje kvalifikacije ter se prav tako slabše uvrstil na dirki. S tem ko je bil na prvih treh dirkah le mesto nižje, v Bahrajnu pa se je med Mercedesa vrinil zgolj Kimi Raikkonen, je preprečil veliko izgubo točk. Trenutno ima Rosberg kot drugouvrščeni na dirkaški lestvici sedemindvajset točk manj od vodilnega Hamiltona.

Stewart, trikratni svetovni prvak, meni: “Verjetno je depresiven glede na situacijo nasproti Hamiltonu, ki je s svojimi dosežki zelo konstanten. A to ne more trajati večno. Rosberg je eden najboljših dirkačev in to bo prebrodil. Ima več kot teden dni časa brez dirkanja, kar mu bo dalo priložnost, da glavo spet postavi na svoje mesto.”

Na drugi strani pa je Hamilton letos pobral vse štiri najboljše štartne položaje in od tega zmagal tri dirke. Zanj je Stewart prepričan, da kaže novopridobljeno zrelost in vozi bolje kot kadarkoli: “Deluje, kot da je v boljšem položaju, zelo osredotočen in dirkanje jemlje zelo resno. Nismo ga videli delati preveč napak in odkrito, ne vem če lahko vozi še bolje, kot to počne sedaj. Po mojem je trenutno najhitrejši dirkač na štartni vrsti. Če bo ohranil takšno vožnjo, ga bo zelo težko premagati,” je zaključil.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo