Stewart: Lewis premalo misli

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2016 .

Pripetljaj iz zadnje dirke med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom bo očitno ena večna dilema.

Medtem ko je svoj pogled pojasnil Jacques Villeneuve in za nesrečo okrivil Rosberga, je legenda Formule 1 Jackie Stewart s prstom pokazal na Hamiltona. V pogovoru za Autosport je bil kratek in jasen – Lewis Hamilton je bil kriv.

»Za voznike s takšnimi izkušnjami in znanjem je nesprejemljivo, da izzovejo takšno nesrečo že v prvem krogu,« je bil kritičen Stewart. »Veliki tega ne počno. Ne Juan Manuel Fangio, ne sir Stirling Moss ne Jim Clark niso naredili kaj takšnega. Tudi nekateri trenutni dirkači kaj takšnega ne bi naredili,« je z ostrino nadaljeval Stewart.

Mnogi kritiki namreč trdijo, da je Rosberg svojo pozicijo preostro branil in tako prisilil Hamiltona, da je zapeljal na travo. Vendar Stewart kljub vsemu vidi krivdo pri svojem sonarodnjaku. »Rosberg ni bil preoster. Hamilton je naredil spontano reakcijo. Če bi še enkrat razmislil o vsem bi zagotovo naredil drugače. Preveč se je predal svojim čustvom in ostalim emocijam, ker je bil Rosberg hitrejši. Tega se v tem športu ne dela, ker je vedno preveč nevarno,« je bil jasen Stewart.

»Veliki vozniki potrebujejo močno koncentracijo. Jaz sem se naučil svoja čustva imeti pod kontrolo od glave do nog. Zato sem uspel zmagati tudi v prvih krogih,« je nadaljeval Stewart, ki verjame, da se je Hamilton iz vsega tudi kaj naučil.

Tudi Stewart ocenjuje, da je najhujše kar se je zgodilo to, da sta oba dirkača izpadla in je tako ekipa ostala brez točk. Verjame v to, da bi tako in tako bila prvi in drugi. Za ekipo pač štejejo skupne točke. »Veliko še mora razmisliti o sebi in svoji odgovornosti. V svoji ekipi sem in vedno bi takšnega dirkača kaznoval« je zaključil Stewart, ki se je tako postavil na isto stran kot Niki Lauda. Lauda je bil namreč tudi zelo jasen, da Hamilton na tistem mestu nikakor ne bi smel poskušati prehitevati. Tako ni naredil škode le sebi, ampak celotni ekipi. In tudi za Laudo je očitno to bilo nekoliko preveč.