Stevens za Caterham v Abu Dabiju

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2014 .

Will Stevens, predhodni rezervni dirkač Marussie, bo v nedeljo prvič nastopil na dirki Formule 1, saj ga je Caterham potrdil za drugega dirkača na Veliki nagradi Abu Dabija, kjer bo dirkal ob Kamuiju Kobajašiju.

Triindvajsetletni Britanec je tekočo sezono preživel v Formuli Renault 3,5. Dirkaško razvrstitev je končal na šestem mestu ter ob tem dvakrat stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce. Preden se je oktobra pridružil Marussii, je bil del Caterhamovega programa mladih dirkačev. S slednjimi je tudi že testiral, v letu 2013 ter letos v Silverstonu. Zadnji korak, da bo res lahko nastopil v Abu Dabiju, je bila pridobitev super licence, nad čimer pa Stevens ni bil zaskrbljen. Po njegovih besedah, je verjetno zadostovalo več kot petsto kilometrov, ki so jih letos nabrali na medsezonskem testu.

“Popolnoma sem navdušen, da sem dobil to priložnost, in hvaležen vsem Caterhamovim članom. Počutim se pripravljenega za debi in se veselim dela v dirkaškem okolju po vsem, kar smo skupaj naredili na testiranjih in v simulatorju. Upam, da bomo to uspeli izpeljati tudi v sezoni 2015,” je povedal Stevens ob potrditvi.

V Kobajašiju vidi izkušenega ter hitrega dirkača in to je točno tisto, kar si želi, saj se želi od njega čim več naučiti. Meni, da ni važno, v katerem moštvu Formule 1 voziš, tvoj največji tekmec je vedno moštveni kolega.

Foto: formula1.com