Stevens se ni prepustil brez boja

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2015 .

Dirkač Manorja Will Stevens pravi, da se proti moštvom, ki so na zadnjih nekaj dirkah štartala za njim, ni prepustil brez boja kljub dejstvu, da je Manorjev dirkalnik najpočasnejši v sezoni 2015.

Z moštvenim kolegom Robertom Merhijem sta imela na treh dirkah od zadnjih štirih srečo, da dirke nista začela na začelju, kar je bila posledica kazni zaradi uporabe dodatnih pogonskih enot pri tekmecih, zato so na dirkah več kot samo peljali od štarta do cilja.

Stevens je dejal: “Odkrito povedano je trenutno zelo težko dirkati proti njih, saj so precej hitrejši. Probamo dati svoje najboljše glede na to, da gre za boj za boljše uvrstitve. Če poskušamo in se trdo borimo, na ravninah izgubimo več časa s tem, kot bi ga, če bi vozili svojo dirko. V takih situacijah moraš uporabljati svojo glavo, da oceniš, kdaj se boriš v vnaprej izgubljenem boju in kdaj poskušaš za seboj zadržati dirkače, ki so očitno hitrejši. Ne moraš jih kar spustiti mimo; če pa so v položaju, ko te bodo tako ali drugače prehiteli, potem jim je škoda oteževati situacijo.”

“Odpeljati moramo svojo dirko in doseči najboljši rezultat za nas. Da to dosežemo, moramo doseči najboljši mogoči čas dirke. Če jih lahko zadržuješ za seboj, brez da bi izgubil čas, potem to narediš. Temu smo bili priča v Monaku.”

Britanski dirkač je priznal, da je boj s svetovnimi prvaki, kot sta Jenson Button in Fernando Alonso, začinil njegovo uvodno sezono v Formuli 1. Dodal je, da je med odraščanjem spremljal njune vožnje na dirkah in si želel dirkati proti njim. “Ne bojim se tekmovati s fanti. Upam, da bomo po tem letu prihajali bliže in bliže ter bomo prišli v položaj, ko jih bomo lahko prehiteli na drugačni strategiji.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo