Steve Day: Obstaja možnost, da Pol Espargaro podpiše za Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2020 .

V zadnjem mesecu je bilo znano, da bo Pol Espargaro v sezoni 2021 podpisal za tovarniško ekipo Honde in tako nadomestil mlajšega brata Alexa Marqueza. Ker pa, do podpisa še ni prišlo se pojavljajo govorice, da bi se lahko Pol odločil tudi za ekipo Ducatija.

Pol Espargaro je dejal, da si želi prestopiti na motocikel s katerim bo konkurenčen za najvišja mesta in za naslov svetovnega prvaka, kar pa mu do sedaj pri ekipi KTM niso omogočali.

Honda in Ducati prevladujeta v zadnjih sezona, saj sta skupno od odpeljanih 55 dirkah zmagala skupno na 46 dirkah. Zato ne preseneča dejstvo, da bi si želel Espargaro v eno izmed teh dveh moštev, da bi se lahko boril za najvišja mesta.

Če bi prišlo, do podpisa z Ducatijem bi to pomenilo, da sedanji dirkač Andrea Dovizioso nebi bil več član ekipe in nebi podaljšal pogodbe, saj je drugi sedež pri Ducatiju že zaseden, ker je pogodbo z njimi podpisal Jack Miller. Ali gre to samo za pritisk na Italijana še ni znano. Andrea Dovizioso ima že, kar nekaj časa željo k selitvi Hondi, vendar zaradi podaljšanja pogodbe do sezone 2024 Marca Marqueza se je zdelo to malo verjetno. Sedaj pa tudi to ni izključeno če bi se Pol Espargaro pridružil Ducatiju, da se Dovi seli v ekipo Honde.

Ducati je poskušal pred sezono že skleniti dogovor z Vinalesom, Quartararojem in Rinsom. Vendar je bil pri vseh neuspešen, saj so že vsi podpisali nove pogodbe.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish