Steiner: Z Mapezinom bi v Bahrajnu težko dosegli kar smo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2022 .

Šef ameriške ekipe Haas, Günther Steiner meni, da bi s staro vozniško zasedbo, ki je ob Micku Schumacherju vključevala tudi Rusa Nikito Mazepina, težko dosegli, kar jim je uspelo preteklo nedeljo na dirki za VN Bahrajna.

Haas je prekinil pogodbo z ruskim sponzorjem Uralkalijem, proizvajalcem gnojil, ki je v lasti Mazepinovega očeta Dmitrija. Čeprav so bile napetosti med Mazepinovimi in ekipo vse večje, je sodu izbila dno ruska invazija na Ukrajino.

Z odhodom Uralkalija pa je moral oditi tudi Nikita, s tem pa se je sprostilo mesto v dirkalniku, katerega je zasedel nekdanji dirkač ekipe, Kevin Magnussen. Danec je Formuli 1 v slovo pomahal pred približno 15 meseci, ob vrnitvi pa se je na kvalifikacijah zavihtel na sedmo mesto, na dirki pa se je celo boril z Lewisom Hamiltonom in v cilj pripeljal na petem mestu, kar je najboljši rezultat moštva v zadnjih štirih letih.

“Kdo ve,” je na vprašanje, če bi bila ekipa v tem trenutku na tretjem mestu med konstruktorji, če bi zanje še vedno dirkal Mazepin, odgovoril Steiner. “Zagotovo pa je Kevin pokazal, kaj je mogoče doseči. Mislim, da bi to bilo težko doseči, če bi bil v ekipo še vedno vpleten Mazepin,” je dodal.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1506928741334794251

Schumacherju so se z enajstim mestom za las izognile prve točke, a po dobrem rezultatu moštvenega kolega so se izven moštva pričakovanja do Nemca močno povečala. Steiner pa je do sina legendarnega Michaela Schumacherja še vedno nekoliko prizanesljiv. “Dali bomo vse od sebe in videli, kaj lahko dosežemo,” je povedal. “Ne nasedam valu pričakovanj, s tem se ukvarjajo drugi. Verjamem pa, da so pred prvo dirko pričakovali, da bomo zadnji, zdaj pa se je zanimanje močno povečalo. Nihče ni pričakoval, da bomo dirko končali tako visoko, vendar ekipe ne zajema norija, saj na dirki nismo zmagali – še!”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj