STEINER o nesramnih akcijah MAZEPINA včeraj v F2: Pred nami je kar nekaj dela

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

Ne vem, ali je Mazepin prejel kazen, toda to je bilo zagotovo preveč,” je po včerajšnji dirki Formule 2 povedal Daniel Ricciardo, ki so ga zbodli predvsem zadnji krogi, saj so bili po njegovem mnenju preveč divji. “Prepogosto se je menjala linija.” In v središču se je nahajal Nikita Mazepin, novi dirkač ekipe Haas.

Rus je po včerajšnji glavni dirki Formule 2 prejel kar dve kazni pribitka 5-ih sekund, ker se je po mnenju komisarjev nezakonito branil. Kar večkrat je svoje nasprotnike rinil skoraj do zidu pred boksi, v zadnjem krogu pa je Felipeja Drughovicha ped četrtim zavojem zrinili celo v reklamno tablo iz stiropora.

Nikita Mazepin je bi na včerajšnji dirki Formule 2 preveč zagret in je ogrožal svoje tekmece kjer se je le dalo, zaradi česar je bil kaznovan in je s tem izgubil stopničke.

To se zgodi, če odpovedo možgani,” z rahlim nasmehom pove Günther Steiner, šef ekipe Haas, ko je bil nagovorjen na divjega Rusa, pri katerem ga čaka veliko dela. “Preprost odgovor bi bil: ‘Ne, dirke Formule 2 nisem videl,‘” pravi Južni Tirolec, ki prizna, da bi to bila laž.

Nagovorjen na akcije svojega bodočega varovanca, je dodal: “Prejel je kazen. To je del učnega procesa in zagotovo imamo pred seboj kar nekaj dela.” Iz tega se mora naučiti in videti, da se takšne napake v Formuli 1 ne ponovijo, še poudari Steiner, ki je kljub temu izrazil razumevanje.

Tudi mimo Micka Schumacherja, bodočega moštvenega kolega pri ekipi Haas v Formuli 1, se je Mazepin spravil z vso silo in tveganjem, da Nemca eliminira iz boja za naslov prvaka.

Zelo ostro se je boril in dal vse od sebe. Takšne stvari se potem pač zgodijo.” Za šefa ekipe Haas je bilo pomembno predvsem to, da je Mazepin sedaj zbral dovolj točk za super licenco, čeprav se zaveda, da bi se lahko včeraj končalo drugače. Kajti v primeru nesreče, dirke ne bi končal in s tem bi bila zadeva s super licenco zelo kočljiva.     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish