STEINER o kritikah na račun MAZEPINA: Tudi LAUDA si je KUPIL SEDEŽ v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Sef ekipe Haas, Günther Steiner, se je odzval na namigovanja, da so z Nikito Mazepinom sklenili pogodbo o sodelovanju skoraj izključno zaradi finančnih razlogov, kljub dejstvu, da glede finančne plati Rusove pogodbe za zdaj ni znanega praktično nič.

Ne glede na to pa večina pričakuje, da se bo logotip podjetja Uralkali, katerega večinski lastnik je Mazepinov oče Dimitrij, sicer eden najbogatejših ruskih oligarhov, prominentno pojavil na dirkalniku ekipe Haas.

Steiner odločitev ekipe brani z argumentom, da so mnogi dirkaški talenti priložnost v F1 dobili tudi zato, ker so imeli ustrezno finančno zaledje in dodaja, da je Mazepin v Formuli 2 že dokazal, da gre za talentiranega dirkača. Dve dirki pred koncem prvenstva je 21-letni ruski voznik trenutno na tretjem mestu v prvenstvu.

Nikita Mazepin bo ekipi Haas prinesel tudi zajetno finančno injekcijo.

“Veliko je voznikov, ki so v Formulo 1 prišli po zaslugi finančne podpore,” poudarja Steiner. “V Formuli 1 so zelo dobri vozniki, ki so že na začetku s seboj pripeljali sponzorja. Eden takšnih je tudi Checo Perez.”

“Checo je prišel v Formulo 1 in vsi so dejali, da je paydriver. Poglejte ga danes, je večkrat na stopničkah, dobro opravlja svoje delo. George Russell je zame eden najboljših voznikov, vendar brez pomoči Mercedesa ne bi bil nikjer. Tudi Lance Stroll je dokazal, da ni zaman v F1.”

Steiner nas opominja, da to nikakor ni nov pojav: “Ko sem pred časom govoril z Nikijem Laudo, je ta dejal: ‘V Formulo 1 sem prišel po zaslugi banke, ki me je sponzorirala, da bi lahko odpeljal dirko.’ Mislim, da je bil takrat pri BRM. In osvojil je dva naslova prvaka.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj