Steiner Alpinu odsvetuje Micka Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 4. junija 2024 .

Gunther Steiner je moštvu Alpine odsvetoval sodelovanje z Nemcem Mickom Schumacherjem, ki naj bi bil eden izmed kandidatov za prosti sedež od Pierru Gaslyu, potem ko bo ob koncu sezone francosko moštvo zapustil Esteban Ocon.

Schumacher z Alpine dirka v vzdržljivostnem prvenstvu WEC, zato naj bi po mnenju nekaterih insiderjev imel možnost za vrnitev v formulo ena. Toda Steiner, ki je bil šef ekipe Haas, ko je tam dirkal Schumacher, katerega so po dveh sezonah zamenjali z Nicom Hulkenbergom, vodilnim v moštvu Alpine odsvetuje sodelovanje z njim. Schumacher je Steinerja predvsem razjezil z nekaj nepotrebnimi nesrečami, ki so močno oklestile proračun ekipe, Alpini pa zato svetuje, naj poskusijo v svoj dirkalnik posesti Carlosa Sinza, ali Yukija Tsunodo.

“Moštvo si mora želeti najboljšega dirkača, ki je na razpolago,” je dejal. “Mislim, da je nekaj dirkačev, ki so dokazali, da so dobri in kot tovarniško moštvo, so morate želeti imeti najboljše dirkače.”

Steiner pa je spregovoril tudi o Oconu, ki bi potem, ko bo ostal brez službe pri Alpine, lahko prostor dobil pri Haasu ali Audiju. “Takšne nesreče si v ekipi ne želijo” je povedal o trčenju Ocona in Gaslya na VN Monaka, ki je sprožilo prekinitev sodelovanja z Oconom. “Kot vedno trdim, ni potrebno, da sta moštvena kolega najboljša prijatelja, ni jima treba hoditi na večerje, toda morata se spoštovati, saj tudi v življenju moramo spoštovati drug drugega. Če ti ni všeč moštveni kolega, potem poišči sedež pri drugi ekipi. Če ti nekje ni všeč, potem pojdi drugam, namesto da se poskušaš boriti na račun nekoga drugega, v tem primeru moštva.

Eden izmed njiju bi moral priznati, da da ne želi dirkati z drugim v istem moštvu, ali pa bi to moral videti kdo drug. Vsi poznamo njuno zgodovino in še celo njuni starši so morali paziti, da se nista znašla na istem mestu ob istem času. Tega si v moštvu ne želiš. “Oh, moštvena kolega bova, vse je ok, čeprav sva se 20 let prepirala, zdaj pa je vse ok”? je še dodal Steiner.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje