STEFANO DOMENICALI o VETTLU: Zanj je bilo to grozno

Avtor prispevka: , objavljeno 26. decembra 2020 .

Že pred začetkom letošnje sezone je Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, nemškemu dirkaču Sebastianu Vettlu sporočil vest, da njegove pogodbe po koncu letošnjega leta ne bodo več podaljšali.

Štirikratni svetovni prvak si je po tem našel novega delodajalca in sicer Aston Martin (zdajšnja ekipa Racing Point), toda s Ferrarijem je doživel zelo težko leto, sezono je končal na trinajstem mestu med dirkači. Da je imel Nemec v sezoni 2020 težave, za Stefana Domenicalija spričo zgodnje napovedi ločitve od Vettla ni bilo nobeno veliko presenečenje. V pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport je naslednik Chase Careya povedal: “Povsem očitno je, da je imel Vettel težko leto. Moramo si predstavljati, da kot štirikratni svetovni prvak že pred začetkom sezone izveš, da v prihodnjem letu ne boš več dirkal za ekipo. To je grozno. In potem si celotno leto še izključen iz razvoja dirkalnika,” tako 55-letni Italijan.

Novi šef Formule 1 Stefano Domenicali razume, kako grozno se je Sebastian Vettel počutil v letošnji sezoni, ko je bil že pred začetkom le-te postavljen pred vrata in izključen iz nadaljnjega razvoja dirkalnika. Italijan pa še opozori, če Ferrari ne bo postal konkurenčen, bi lahko izgubili tudi svojega dragulja, mladega Charlesa Leclerca, ki bi lahko izgubil samozavest in motivacijo.

Domenicali, ki je bil na čelu ekipe iz Maranella med letoma 2008 in aprilom 2014, pa je opozoril še na eno težavo, ki je ne gre prezreti. Ferrari se mora sedaj v najkrajšem času opomoči od tega padca forme, če ne želijo izgubiti svojega novega zvezdnika v moštvu Charlesa Leclerca. “Če bo v kratkoročnem času dobil konkurenčen dirkalnik, potem se Ferrari ne rabi ničesar bati, potem ga ne bodo izgubili. Če pa bo dirkalnik znova slab, bi to lahko vodilo do težav.” Mladi Monačan bi lahko po besedah novega šefa Formule 1 izgubil samozavest in svoj zagon.    

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish