Stefano Domenicali: Imamo vse za odlično sezono 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2021 .

Novi šef Formule 1 Stefano Domenicali je v srcu prav tako navijač dirk kot milijoni ljudi po svetu. “Po dolgi zimi in situaciji, ki je vsem znana, je občutek izjemen, da je Formula 1 znova v pogonu.

55-letnik je bil prisoten tudi v Bahrajnu, da bi se pogovoril z dirkači. Aktualni prvak Lewis Hamilton je k temu povedal: “S Stefanom smo imeli dober sestanek. Prišel je do dan, da bi se pogovoril, kako bi lahko izboljšali naš šport. V lanskem letu je šlo pogosto za parole. Letos se zahtevajo dejanja.Domenicali pa pravi: “Dirkači morajo čutiti, da gremo skupaj na to potovanje. Bil je konstruktiven sestanek. Toda vedno pravim: Kaj smo se tam dogovorili, ostane za štirimi stenami, čeprav smo tokrat, če sem natančen, sedeli na strehi na prostem. Dirkači so ključnega pomena za uspeh Formule 1. Zaradi tega je pomembno, da opazijo: da jih obveščamo o naših načrtih, da smo tudi odprti za predloge, vse za dobro Formule 1.

O trenutnem razmerju moči v Formuli 1, je nekdanji šef ekipe Ferrari o svojem nekdanjem moštvu povedal: “Iz težkega izhodišča je lahko le boljše. Nisem v položaju, da ocenjujemo konkurenčnost, vendar pa čutim veliko pozitivne energije, prav tako pa tudi opažam, da do pričakovanja velika.Domenicali je prepričan, da se nahajamo pred posebno sezono. “Dirkamo v zadnjem letu, preden bomo v letu 2022 opravili velike spremembe na dirkalnikih. Prepričan sem, da bomo doživeli zelo zanimivo sezono. Imamo vse potrebne začimbe za sijajno svetovno prvenstvo.”         

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish