Start dirke za VN Aragonije prestavljen

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2020 .

Dirka razreda MotoGP v Aragoniji se bo začela eno uro kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. Sprememba sledi tudi zamiku začetka prvega prostega treninga v petek, ko je vodstvo dirke zaradi hladnih pogojev začetek prestavilo za 35 minut.

Toda dirkači vseh razredov so menili, da pogoji niso primerni za vožnjo, zato se bo tudi sobotni tretji prosti trening začel kasneje. Dirkači Moto3 bodo s treningom pričeli eno uro kasneje, dirkači MotoGP pa bodo na stezi prav tako uro kasneje, torej ob 10:55. Četrti trening se bo pričel 10 minut čez drugo uro popoldan, kvalifikacije pa ob 14:50.

Nedeljsko ogrevanje pred dirko bo na sporedu ob 11h, dirka MotoGP pa se bo začela ob 15h.

Dirkači so po petkovih treningih menili, da je pol urni zamik jutranjih treningov premajhen, da bi se steza segrela na zadovoljivo raven. Zaradi hladnih pogojev so se v težavah znašli predvsem dirkači Ducatija, ki bodo zdaj imeli nekaj več možnosti, da izboljšajo svoje čase na FP3 in se neposredno vrstijo v drugi del kvalifikacij.

Hladni pogoji naj bi vladali tudi na drugi dirki v Aragoniji, prav tako pa tudi na preostalih letošnjih dirkah v Valenciji, ter na Portugalskem, zato bodo dirkači na razpolago na vsaki dirki imeli eno dodatno mehko prednjo gumo, za zdaj pa še ni jasno, ali se bo spremenil tudi urnik dirkaških vikendov.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish