Štart dirke MotoGP v Katarju ob 18h!

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2019 .

Dirka za VN Katarja, ki bo prva dirka letošnje sezone, se bo 10. marca začela po starem, torej ob 18h po našem času. Nekateri dirkači so izrazili željo, da bi se dirka začela nekoliko prej zaradi strahu pred ohlajanjem steze. Kar nekaj dirkačev se je zadnji dan testiranj na isti stezi znašlo na tleh, ko so proti koncu dne temperature padle pod 16 stopinj. Med njimi je bil tudi Jorge Lorenzo, ki je opozoril, da bi bila dirka v takšnih pogojih lahko nevarna.

“Rad bi govoril z odgovornimi za spored dirke, saj bi bilo za varnost dirkačev precej bolje, če bi se dirka začela nekoliko prej,” je povedal Španec. “Upam, da nam bo uspelo štart premakniti za pol ure, uro oziroma kolikor bo mogoče, saj bi bilo lahko nevarno, če bo na dan dirke hladno.”

Lorenzo je zatem v telefonskem klicu šefu Dorne, Carmelu Ezpeleti, argumentiral razloge, Ezpeleta pa je bil sprva pripravljen štart dirke premakniti za eno uro, s čimer bi se dirka začela tako, kot predlani. Toda dirka se bo vendarle začela po starem, ob 18h po našem oziroma 20h po lokalnem času. Ob isti uri se bodo dan prej začele tudi kvalifikacije, a bi se urnik vendarle še lahko spremenil, če bi bile temperature ob začetku dirkaškega vikenda prenizke.