Stari Marquez bi se letos boril za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2021 .

Marc Marquez pravi, da bi se letos kljub nekaj šibkim točkam Hondinega motocikla, brez poškodbe lahko boril za naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Španec je lani julija zlomil desno roko, zaradi naknadnih zapletov pa je potreboval tri operacije, moral pa je tudi izpustiti celo sezono 2020.

Letos se je šestkratni svetovni prvak vrnil na dirke MotoGP a čuti posledice operacije desne rame iz začetka leta 2020, ki so ostale skrite zaradi naknadnega zloma desne nadlakti. Dirkač Honde je ob koncu sezone 2019 potreboval operacijo vezi v desni rami, katero je kar nekajkrat iz pahnil že ob manjših padcih in celo ob slavju ob osvojenem naslovu prvaka.

Marquez je na VN Nemčije zmagal in dal upanje, da se stari Marc vendarle vrača, a je nato po dirki v Avstriji priznal, da je na skoraj vseh dirkah dirkal pod vplivom protibolečinskih zdravil.

Kljub težavam z roko in čeprav je izpustil prvi dve letošnji dirki, je Marquez zdaj najboljši dirkač Honde. Noben drug dirkač Honde se letos še ni prebil do stopničk, letošnji motocikel pa ima obilico težav z oprijemom zadnje gume, toda Marquez je v pogovoru za kolege pri motorsport.com dejal, da bi se letos, če ne bi bil poškodovan, boril za naslov svetovnega prvaka.

“Verjetno ne bi mogel zmagati na toliko dirkah kot v 2019, a bi se pogosto uvrstil med prve tri ter se boril za naslov,” je dejal Španec, ki je svoje mnenje utrdil na podlagi forme na stezah, kjer je fizične posledice čutil manj ali pa sploh ne.

“Vendar pa ne morem vedno nadoknaditi šibkih točk. Potrebujem pomoč motorja, te pa za zdaj nimam, ne jaz, ne drugi dirkači Honde. Telo mi v tem trenutku dopušča, da vozim, ne morem pa delati čudežev. Če bi bil v prvenstvu daleč za drugimi dirkači Honde, bi pomislil, da je nekaj narobe, tako pa sem pred njimi kljub temu, da sem izpustil dve dirki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish