Slovenski drifterji uspešni tudi v Srbiji

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2013 .

V nedeljo se je odvil 2. krog Srbskega drift tekmovanja v Novem Sadu. Udeležilo se ga je 23 tekmovalcev, med njimi tudi dva predstavnika Slovenije. V najboljših 16 sta se uvrstila Uroš Berdajs v svojem atraktivnem BMW e36 compact z 3.2L M3 motorjem, ter Benjamin Čemas v mogočnem BMW e36 z 4.0L V8 M3 motorjem. Benjamin Čemas je v prvem dvoboju klonil proti izkušenemu Goranu Simiču, ki tekmuje tudi v slovitem King of Europe. Uroš Berdajs pa je v prvem dvoboju premagal Gorana Drnaka, ter se uvrstil v naslednji krog v katerem se je pomeril z Igorjem Stevanovičem.

Po štirih krogih so sodniki dosodili zmago v prid našemu Urošu Berdajsu. V polfinalnem obračunu pa je Berdajs dobil nasprotnika Gorana Simiča, ki je v svojem BMW e30 2.7 turbo, že premagal Benjamina Čemasa. Po tesnem dvoboju je v finale odšel Simič, ki se je pomeril z Markom Brkljajčičem, Berdajs pa se je za 3. mesto pomeril z Zoranom Savičem. V dveh krogih je Berdajs prepričljivo premagal Saviča, Marko Brkljajčič pa je slavil z zmago. Tako je bil vrstni red po koncu tekmovanja:

1. Marko Brklajčič
2. Goran Simič
3. Uroš Berdajs
4. Zoran Savič

Naslednje srbsko drift tekmovanje bo 4. avgusta v Horgošu, zadnji pa 8. septembra v Čačku. Medtem pa se bo v Logatcu v nedeljo, 1. septembra odvil drugi krog avtomagazinovega drift pokala, katerega se bo udeležilo veliko odličnih drifterjev. Se vidimo!

5 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje