Sprint reli Železniki uspešno zaključen

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2014 .

Domače in tuje posadke so v sodelovanju z organizatorjem Omikron Plus priredile pestro dogajanje po okoliških cestah Železnikov, kjer je potekal 1- Sprint reli Železniki, ki je bil obenem tudi prvi reli v okolici Železnikov po skoraj 30 letih. Številni gledalci so uživali v atraktivnih vožnjah 23 tekmovalnih vozil, za podporo pa so poskrbela atraktivna predvozila. Kombinacije dolgih ravnin in ostrih zavojev, ter drsečega asfalta so močno obremenjevale tehniko, saj zaradi okvar, ciljne rampe ni videlo kar šest posadk.

Na uvodnih etapah si je lepo prednost nabrala posadka Logar/Debeljak (Citroen C2 R2 max), ki pa je zaradi predrte pnevmatike na HP4 Dražgoše izgubilo kar nekaj sekund in s tem tudi vodstvo. Tako je v vodstvo prišla posadka Trček/Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO9), pridobljeno prednost pa jima je uspelo zadržati do konca rallyja. Kot tretja sta rally zaključila Žbogar/Stanič (Renault Clio R3).
V najštevilčnejši diviziji 1 pa je po okvari dirkalnika vodeče posadke Mlinar/Mlinar (MG ZR 105) zmagala posadka Rončel/Bernik (Suzuki Swift 1.3 GTI) pred italijanoma Cepek/Colja (MG ZR 105) in Oblak/Tavčar (Renault Twingo R1).

 

(Klemen Veber)

Foto: Omikron Plus

0 0 glas
Oceni komentar