Sprint reli Nova Gorica letos s še močnejšo zasedbo

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2013 .

Po lanski krstni izvedbi sprint relija Nova Gorica na Banjški planoti ter njegovem velikem uspehu doma in za mejo, so organizatorji letos odločeni tekmovanje, ki bo sicer ostalo v enakem formatu, še nekoliko izboljšati. Reli bo sicer enako dolg in tudi HP ne bo spremenjena, kot tudi ne servisni prostor, so pa odločeni izpiliti tiste malenkosti, ki so jih sami opazili, ostali pa morda prezrli. Reli bo svojo drugi izvedbo doživel v soboto, 21. Septembra 2013.   

 

Reli kratkega formata, ki je zelo priljubljen predvsem pri naših zahodnih sosedih, postaja vse bolj cenjen tudi v Sloveniji. Predvsem, ker omogoča izpeljavo celotnega programa v enem dnevu, kar je za veliko večino posadk prednost tako v finančnem, kot tudi v logističnem smislu. Proga na Banjški planoti je razgibana in tehnično zahtevna, poleg tega v enem delu pa pelje tik ob servisni coni in tako ponuja vrhunski spektakel tudi za gledalce.

Ob prvi izvedbi smo lahko dobro videli in občutili tudi kaj pomeni, če okolje v trenutku z odprtimi rokami sprejme takšno športno prireditev. Prav zato organizatorjem ni potrebno prav nič skrbeti, če dirka ne šteje za slovensko ali kakšno drugo državno prvenstvo. Sodelovanje v sicer skromnem, a simpatičnem pokalnem tekmovanju Alpe Adria je za zdaj več kot dovolj.

Po uspehu lanske krstne izvedbe relija se je glas o lepem dogodku hitro širil. Velika večina sodelujočih je obljubila povratek ob letu, s seboj pa naj bi, vsaj naši zahodni sosedje, pripeljali še vrsto drugih posadk. Prav tako je mogoče pričakovati veliko udeležbo slovenskih ekip, predvsem tistih, ki sicer ne zmorejo izpeljati celotnega programa državnega prvenstva. A letos je treba računati tudi s tistimi, ki sicer krojijo vrh našega relija.

Tu letos spremljamo ogorčen boj med vozniki dirkalnikov s pogonom na vsa štiri kolesa in najhitrejšimi v avtomobilih s pogonom na le en par koles. Slednje predvsem predstavljata aktualni državni prvak Aleks Humar, letos za volanom Renault Clia R3, in Rok Turk v novem Peugeotu 208R2! Tem se bodo pridružili še številni sosedje z zahoda in severa, morda pa kakšen letos pride tudi z vzhoda. Upravičeno lahko organizatorji računajo tudi na najdaljši štartni seznam trenutno v Sloveniji!

54
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
4 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo