Sprint dirke so v veliko pomoč Francescu Bagnai

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2023 .

Aktualni svetovni prvak MotoGP, Francesco Bagnaia je priznal, da so mu letos uvedene sobotne sprint dirke veliko pomoč pri obrambi naslova, potem ko je na glavnih dirkah v nedeljo v Le Mansu zabeležil že tretji odstop izmed petih dirk.

Bagnaia je bil tokrat v Franciji žrtev trka z Maverickom Vinalesom, s katerim sta se borila za tretje mesto, toda kljub dejstvu, da je na več dirkah odstopil, kot jih končal, še vedno vodi v skupni razvrstitvi prvenstva, kjer ima še vedno eno točko prednosti. Dirkač Ducatija je letos zbral 96 točk, 44 izmed njih na sprint dirkah.

“Sprint dirke so v veliko pomoč, saj bi bil brez njih daleč za vodilnim,” je priznal Italijan. “Na njih sem osvojil 44 točk, kar zagotovo pomaga. Letos smo vedno v ospredju, v vodstvu, drugim dirkačem pa forma niha, kar pojasni, zakaj sem še vedno na vrhu. Pred leti s tremi odstopi ne bi mogel voditi v prvenstvu, saj so bili v vodstvu vedno isti štirje dirkači in že ena napaka te je lahko stala naslova.”

Bagnaia meni, da se je MotoGP tako spremenil, da lahko zmaga kateri koli dirkač. “Včasih so bili najhitrejši tovarniški motocikli, poltovarniški pa šest, sedem desetink sekunde na krog počasnejši. Danes vsi dirkamo precej bližje meji in tako lahko na dirki zmaga kdor koli.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj