Spremembe pnevmatik bodo male

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2013 .

Med sezono formule ena se večjih sprememb enostavno ne sme dogajati, tako je FIA italijanskemu opremljevalcu pnevmatik Pirelliju sporočila, da večjih sprememb ne smejo narediti. Seveda lahko Italijani večje spremembe pnevmatik utemeljijo s preveliko obrabo zadnjih pnevmatik, a samo, da bi zmanjšali število postankov FIA ne bo dovolila sprememb.

Neuraden vir iz strani FIA pravi, da naj mednarodna avtomobilistična zveza ne bi dovolila niti prehod na starejši tip pnevmatik iz sezone 2012. Torej Pirelliju bojda ostaja le modifikacija letošnjih pnevmatik in še to v nekakšnih »normalnih« okvirih. Tehnični pravilnik, člen 12. 6. 3 pravi: »Specifikacija pnevmatik mora biti potrjena s strani FIA najkasneje preteklo sezono do prvega septembra in se v naslednji sezoni ne sme spreminjati brez soglasja vseh ekip.«

Seveda obstaja še klavzula, da se pnevmatike lahko spremenijo, če so tehnično neustrezne. Seveda pa je malo verjetno, da bi v to skupino spadale pnevmatike, ki se »preveč« obrabljajo. Neimenovani vir pravi, da se FIA in Pirelli intenzivno pogovarjata, saj želita izboljšati nastalo situacijo, a v okviru pravil. Kakorkoli že, za enkrat ni jasno nič drugega kot to, da bo Pirelli ubral nekaj sprememb pri pnevmatikah, kako velike in koliko, ter kdaj bodo vidne, pa za enkrat še ni jasno.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje