Spremembe 2019: Dirkačem ves čas na razpolago vsa moč motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2018 .

Strateška skupina in komisija formule ena sta na zasedanju v Parizu danes sprejeli dvig zgornje meje količine goriva, ki jo imajo dirkači na razpolago za celotno dirko. Letos lahko v dirki porabijo do 105 kilogramov goriva, prihodnjo sezono pa bodo lahko porabili 5 kilogramov več, s čimer dirkačem ne bo treba med dirko varčevati z gorivom.

V prihodnji sezoni pa bodo obvezne biometrične rokavice, ki bodo merile fizično stanje dirkača, teža dirkača pa bo zdaj upoštevana poleg teže dirkalnika in ne več skupno.

Na zasedanju so govorili tudi o spremembah aerodinamike, a bodo morebitne spremembe na tem področju sprejete šele konec meseca, ko bo mednarodna avtomobilistična zveza v sodelovanju z moštvi zakčjučila raziskavo o tem, kakšne spremembe so potrebne in katere bodo lahko uveljavili že za prihodnjo sezono.

Na zasedanju pa je bila predstavljena tudi okvirno vizijo pravil za sezono 2021 in naprej, ko bodo začela veljati nova pravila glede pogonskih enot. Za zdaj je znano, da bodo agregati še naprej hibridni 1.6 litrski V6 turbo, na njih pa ne bo več MGU-H enote, ki energijo iz izpušnih plinov pretvarja v električno energijo, medtem pa se o drugih podrobnostih novega paketa še vedno pogovarjajo. Pri tem pa naj bi FIA in lastniki Formule ena imeli različne poglede na kar nekaj komponent. FIA je napovedala, da bodo pravila za sezono 2021 znana konec prihodnjega meseca.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish