Spravljivo in čustveno slovo VETTLA od FERRARIJA in posvetilo LECLERCU

Avtor prispevka: , objavljeno 15. decembra 2020 .

Sebastian Vettel in Charles Leclerc sta v dveh skupnih letih pri ekipi Ferrari občasno prišla navzkriž, toda ob slovesu Nemca od ekipe iz Maranella pa sta si namenila nekaj močnih besed.

Odnos med Vettlom in Leclercom v njunih dveh skupnih sezonah pri Ferrariju je bil tako čustven, spremenljiv in tudi težaven. Toda medsebojno spoštovanje je bilo vedno prisotno, po človeški plati je odnos odgovarjal, toda na športnem področju si nista ravno izmenjevala daril. Hitro je mladenič iz Monaka rutinerju otežil življenje in ga v ekipi zamenjal kot številko ena.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1338204504995586050
Oba dirkača sta si ob slovesu izmenjala čeladi in se poslovila kot prijatelja v medsebojnem spoštovanju.

Poleg tega je med njima na stezi tudi počilo, kot na primer leta 2019 v Braziliji in letos v Spielbergu. Toda v slovo je Vettel, ki bo prihodnje leto dirkal za Aston Martin, Leclerc pa bo dobil s Carlosom Sainzem novega moštvenega kolega, izbral močne besede.

Vettel ja svoji čeladi, ki jo je podaril Leclercu, mlademu Monačanu namenil čustveno sporočilo.

Pogrešal bom Charlesa. Tu in tam mi je povzročal glavobole in oba sva na dokaj različnih točkah najine kariere in življenja. Toda on je dober fant in menim, da je dirkač prihodnosti. Upam, da bo dobil dirkalnik, ki si ga zasluži,” je povedal Vettel, ki je mlademu Monačanu podaril čelado z napisanim posvetilom, ki se glasi: “Za Charlesa, ti si najbolj talentiran dirkač, ki sem ga srečal v svoji 15-letni karieri v Formuli 1. Ne zapravi svojega talenta. Toda bodi prepričan, karkoli boš počel, bodi srečen in nasmejan. Hvala ti za vse!

Tudi Leclerc je svojemu odhajajočemu kolegu oddal čast. Čelado 23-letnika, ki jo je nosil v Abu Dabiju, je krasil napis “Danke Seb!” Poleg tega pa je še povedal: “Bilo je sijajno dve leti dirkati ob njem, je super človek in tudi izjemen dirkač. Vedno me je gnal in mi pomagal, da sem se izboljšal. Seb dobro ve, kaj si mislim o najinem odnosu. Seveda sva imeli tudi najine trenutke. Bile so zelo dobre scene na stezi in tudi nekatere manj dobre.

Ferrari se je od Vettla poslovil s pokalom za njegovo delo in zvestobo.

Danes bi to težko verjeli, toda ko je Leclerc prišel v Ferrari, je bil sprva zelo sramežljiv. Danes se Vettlu iskreno zahvaljuje za takratno podporo. “Hvala, ker si, to kar si in za to, kako si me pozdravil v ekipi, ko sem bil novinec. Ni bilo tako enostavno v tako veliki ekipi. Toda ti si mi zaželel prisrčno dobrodošlico, čeprav sem bil rahlo prestrašen, da bom dirkal ob štirikratnem svetovnem prvaku.

Vettel pa je na poti v bokse finalne dirke sezone v Abu Dabiju Ferrariju namenil posebno pesem.

Konec dober, vse dobro, bi lahko dejali. Kot je običajno v življenju, se na koncu spominjamo le lepih stvari. In to sta na najlepši, najbolj prisrčen in čustven način dokazala tudi Sebastian Vettel in Charles Leclerc, ki bosta v prihodnjem letu dirkala za različni ekipi. Toda verjamemo, da bo njuno medsebojno spoštovanje ostalo neglede, da bosta tekmeca različnih moštev.  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish