Športna vizija, ki lahko postane resničnost

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2015 .

Lani so nas pri znamki Volkswagen najprej presenetili z virtualno študijo GTI Roadster Vision Gran Turismo, nato pa še z resničnim avtomobilom, ki so ga Nemci predstavili oboževalcem na lanskem majskem GTI -srečanju ob Vrbskem jezeru. Sedaj je pred nami nova virtualna ‘hot-hatch’ različica tega avtomobila, ki znova namiguje na razvojni potencial koncerna Volkswagen.

2015_vw_gti_supersport_vision_gran_turismo_04a

Tudi letošnja oblikovalska študija, ki je zasnovana v bolj klasični 3-vratni kombi-limuzinski maniri, je rezultat Volkswagnovega sodelovanja z družbo Sony Computer Entertainment, zato je bila razvita posebej za igro Gran Turismo 6, ki je na voljo samo lastnikom in lastnicam igralne konzole PS3. Novi GTI Supersport Vision Gran Turismo je pravi športni avtomobil, poln presežkov. To izrazito tekmovalno orientirano 3-vratno kombi-limuzino poganja 3,0-litrski bencinski motor (VR6 biturbo) z močjo 370 kW (503 KM ter 665 Nm motornega navora) v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG) in štirikolesnim pogonom 4MOTION, ki prenaša razpoložljivo pogonsko moč na 20-palčno 4-delno kombinacijo koles in pnevmatik. Japonske virtualne uradne številke so še nekoliko višje, ker govorijo o 551 BHP pri 6500 vrtljajih v minuti  ter 67,8 kgfm motornega navora pri 4500 vrtljajih v minuti, masa virtualnega modela pa znaša samo 1.200 kg.

Tako motoriziran super golf (masa avtomobila: 1.420 kg) bo zaključil pospeševanje do hitrosti 100 km/h v 3,6 sekunde, končna hitrost pa znaša 310 km/h. O zmogljivostih tega avtomobila, ki trenutno še nima realne kopije (morda jo bodo predstavili na letošnjem GTI -srečanju ob Vrbskem jezeru … ), pa priča tudi podatek o razmerju med razpoložljivo pogonsko močjo in maso avtomobila, ki znaša 2,5 (v GT6 garaži govorijo celo o 2,17 kg/BHP) kilograma na enega ‘konja’. Lastnikom in uporabnikom Sonyjeve igralne konzole PS3 je novi super golf že na voljo, do njega pa lahko pridejo na dva načina. Prvi je klasičen, ker se prične z obiskom virtualnega salona, kjer boste za tega lepotca odšteli točno en milijon ‘kreditov’. Drugi, ki vključuje malenkost več truda in na koncu še bolj polno virtualno denarnico, zahteva obisk spleta ter udeležbo na dirki, kjer boste z dobrim časom prevoženih krogov z lahkoto dosegli zahtevan kriterij po brezplačni dostavi tega avtomobila v vašo virtualno garažo, ki lahko v primeru GT6 (37 različnih tekmovalnih prog in približno 1.200 virtualnih kopij realnih avtomobilov) shrani točno 500 avtomobilov. V moji virtualni garaži je beli super golf (614 PP) že parkiran …

xvolkswagen-gti-supersport-vgt-hero.jpg.pagespeed.ic.PO_M0OYEy3MvVJoHULkb

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo