Spor Rossi – Marquez je zastrupil MotoGP!

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2015 .

Predsednik motoristične krovne organizacije FIM, Vito Ippolito je v odprtem pismu opozoril, da je spor med Marcom Marquezom in Valentinom Rossijem, ki je kulminiral z nešportno potezo Rossija na dirki v Maleziji, zaradi katere je Marquez padel, zastrupil ozračje okrog tega športa. “Zašli smo daleč stran od tradicije ponosa in športnega vedenja, ki je dediščina motociklizma. Vsak ima pravico izraziti svoje mnenje, toda besede in dejanja imajo včasih posledice. Vsak mora odgovarjati za te posledice. Predvsem se morajo tega zavedati dirkači. Vsak ima na tisoče navijačev, ki spremljajo njihove poteze na stezi in njihove besede izven nje. Prav zato je na njih, da so za zgled, kakšen je in mora biti naš šport.

To odgovornost nosijo tudi ljudje, ki spremljajo dirkače, vključno z ekipami in sponzorji. Ne glede na to, kdo ima prav in kdo ne, ti ljudje škodijo športu, če spodbujajo nepotrebne polemike o dogodkih in odločitvah,” je zapisal.

“Dirkači, ekipe, proizvajalci in sponzorji morajo ne le spoštovati pravila, ampak tudi sprejeti odločitve uradnih oseb, ne glede na to, kakšne so. Sicer le širijo anarhijo in spodkopavajo razvoj našega športa. V imenu FIM in vseh, ki se trudijo letošnje prvenstvo zaključiti s srečnim koncem, izražam upanje, da se bodo dirkači na stezi borili in to na način, ki spoštuje športni duh.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish