Spor glede Pirellijevih pnevmatik se nadaljuje

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2015 .

Spor glede Pirellijevih pnevmatik v Formuli 1 se nadaljuje. Vse več odgovornih vodij ekip in voznikov se postavlja na stran Ferrarija in Sebastiana Vettla. Pirelli se brani, vozniki pa zahtevajo dodatne obrazložitve.

Kot je znano, je Sebastian Vettel v nedeljo po zaključku dirke v Belgiji izjavil, da je kvaliteta gum nemogoča. Eno je rezultat, druga težava pa, da bi pristal v betonski ograji, če bi se to pripetilo malenkost prej.

Dva dni pred tem se je podobno kot Vettlu na dirki pripetilo Nicu Rosbbergu na prostem treningu. Ravno to dejstvo, da se podobni primeri pred tem niso pojavljali, še bolj spodbuja kritike članov ekip in voznikov proti Pirelliju.

Nico Rosberg je v svojem video sporočilu po tekmi povedal: “Ni možno, da gume počijo kar tako, same od sebe brez kakšnih predhodnih znakov. Tega dejstva enostavno ne moremo sprejeti.”

Vodje njegove ekipe, Niki Lauda, in Toto Wolf nimata razumevanja za kritike na račun Pirellija. Toto Wolf pravi: “Moram braniti Pirelli. Bila je njihova popolnoma samostojna in čista odločitev (Ferrari), da so šli v tveganje in se odločili za taktiko enega postanka. Glede na petkov dogodek z Nicom Rosbergom smo kot možnost jemali celo tri postanke in smo bil tako pripravljeni na morebiten nepredviden dogodek.”

Paul Hembery, vodja ekipe Pirelli-Motorsport, je v zagovor dejal:”Ekipam smo pred tekmo predlagali dva ali tri postanke v boksih. Nobena ni bila na dirkališču z istimi gumami več kot 22 krogov, le Ferrari jih je imel več, kar je bilo z njihove strani zelo (ne)junaško, da so to sploh poskusili.”

Povzeto po sport.de

Foto: biser3a.com

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish