Sponzorski termin vzrok, da Hamiltona ni bilo na testiranjih

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2016 .

Ekipa Mercedesa se je odzvala na očitke o sporih med Lewisom Hamiltonom in ekipo po »dirkaški nesreči« na zadnji tekmi v Barceloni. Ekipe Formule 1 so namreč, v skladu načrti testiranj izvedle še drugi krog, tokrat po nedeljski tekmi v Barceloni, tretji krog je načrtovan v Silverstonu.

Iz ekipe Mercedesa namreč sporočajo da so bili »zasebni sponzorski termini« vzrok, da Hamilton na testiranjih v Barceloni ni sodeloval. Termin je bil dogovorjen že pred meseci in ni imel posebnih vplivov na športne in ostale aktivnosti. Je pa morda lahko težava v tem, da na zadnjih testiranjih v Silverstonu Hamilton verjetno ne bo več mogel sodelovati, saj bodo le-ti v osnovi rezervirani za  njihove testne voznike.

Testiranja v Barceloni sta izvedla Nico Rosberg in testni voznik Pascal Wehrlein, ki je predvsem testiral nove nastavitve in izboljšava posameznih delov dirkalnika. V skladu s pravili, morajo dva dni testiranj izvesti tudi testni vozniki. Tako v ekipi Mercedes načrtujejo, da bo testiranja v Silverstonu izvedel tudi njihov testni voznik Esteban Ocon, ki so ga načrtovali tudi v Barceloni, vendar so se na koncu odločili za drugo zasedbo.

 

Foto: Mercedes