Spielberg Avstrija: Ni spremembe v zavoju 2, dirkališče je dovolj varno

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2021 .

Sezona 2020 je ponudila dve dirki na dirkališču v Avstrijskem Spielbergu. Dirkališče je izredno hitro, saj ima tri izredno dolge ravnine v prvem delu dirkališča. Najbolj kritičen del je ovinek dve in tri, kjer so hitrosti najvišje in prav tukaj so se zgodile dve grozljive nesreče. Vse dokler ne bodo hitrosti motorjev višje ne bodo nič spreminjali, saj je dirkališče v skladu z zahtevami FIM.

Veliko se je govorilo o tem, da bi spremenili strukturo ovinka dve in s tem zmanjšali hitrosti pri zaviranju, ter poskrbeli za večjo varnost dirkačev.

“Tako je homologirano za leto 2021 in tako bomo tekmovali. Vse je bilo izvedeno v skladu z zahtevami FIM. Red Bull Ring in Projekt Spielberg delata vse, da zagotovita, da so dirke varne. Kot odgovorna oseba lahko rečem le, da mora tekmovanje potekati varno za vse udeležene, vključno s spremljevalci športa. Varnost je na prvem mestu. Če bodo motocikli še hitrejši, lahko znova razpravljamo o šikani, zato bo do takrat vse isto,” je dejal direktor Spielbergove dirke Meklau.

Johann Zarco in Franco Morbidelli sta doživela nesrečo v ovinku dve, kjer bi skoraj motor zadel Valentino Rossija. Pri zaviranju je Zarco trčil v Morbidellija in najprej je skoraj, da Morbidellijev motor zadel Vinalesa in Rossija, nato pa se je podobno še zgodilo z Zarcojevim motorjem, ki je poletel mimo glave Italijana. Nesreča je pustila velik pečat na Rossiju, ki je kasneje vseeno nadaljeval z dirko.

Grozljiva nesreča:

Druga nesreča pa se je zgodila v tretjem ovinku, kjer so Mavericku Vinalesu popustile zavore in je moral prisilno skočiti z motorja, ki se je skoraj z 200km/h zaletel v zaščitno ograjo in zagorel.

Mavericku Vinalesu popustile zavore pri 220km/h:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish