Spengler pozitivno pričakuje dirkaške vikende z dvema dirkama

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2015 .

Bruno Spengler zelo pozitivno gleda na dirkaški vikend z dvema dirkama, ki bo po njegovem mnenju dober tako za dirkače, kot za navijače. Bruno bo sicer letos že enajsto leto v prvenstvu DTM, kjer je leta 2012 osvojil tudi naslov, spremembo v dve dirki na dirkaški vikend pa opisuje zelo pozitivno: “Pridobili bomo prav vsi. Tudi vožnje ob petkih bodo dobre za navijače, ki bodo tako že prvi dan videli akcijo na stezi. Vse skupaj se bo odvijalo nepretrgoma, v enem dnevu bo tako trening, kvalifikacije in tudi dirka.

Težko bo sploh zajeti sapo, a vseeno verjamem, da bo to dobro za vse. Zelo se veselim te zelo napete sezone. Vsekakor pa to ne pomeni, da bomo imeli lažje delo. Najtežje bo za mehanike, ki ne bodo imeli časa popraviti in pripraviti dirkalnikov, pa tudi počiti ne bodo imeli časa. Res si bodo zaslužili svoj denar. Na drugi strani pa kot dirkač vidim predvsem dejstvo, da bo več stvari v enem dnevu, tako kvalifikacije kot dirka, vseskozi bomo pod pritiskom. Bomo pod zelo velikim psihičnim pritiskom, a zame je moto šport najbljši šport, kjer mora biti psihični pritisk.”

Veliko vprašanj pa se pojavlja tudi glede varnosti, saj lahko dirkač v soboto na dirki raztrešči avtomobil in tako z nekimi kompromisi nastopi v nedeljo. Lahko bi tudi na eni dirki dali več od sebe, a Spengler to zanika: “Obe dirki bosta vredni enako. Nihče ne želi biti vpleten v nikakršno nesrečo, zato vedno pazimo in ne samo ali gre za nedeljsko dirko.”

2 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
2
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x