Soliden vikend ni bil nagrajen s točkami

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2015 .

Na deseti dirki letošnjega prvenstva MXGP v Nemčiji v Teutschenthalu Klemen Gerčar ni bil nagrajen z novimi točkami, čeprav jih je zgrešil le za las. In to po zelo solidnih vožnjah v soboto in še v nedeljo dopoldan. V prvi vožnji je bila pred izredno velikim številom gledalcev ob stezi 24., v drugi pa je napredoval do 21. mesta, kar pa je bilo za las premalo za nove točke.

»V soboto sem začel zelo solidno, iz vožnje v vožnjo, iz kroga v krog sem lahko stopnjeval tempo, izboljševal sem čase, še najbolj pa sem lahko zadovoljen s kvalifikacijsko dirko. Še v nedeljo zjutraj je bil občutek dober, na dirki sami pa mi stvari potem niso najbolje stekle. Žal je tako, da imajo dirke potem malce svojo logiko, a to je del tekmovanj. Ko bom uspel prenesti vožnjo s treningov in ko bom manj obremenjen z željo po uspehu, se bom tudi ob nedeljah lahko veselil novih točk. Stvari gredo na bolje, to se je videlo tudi v Nemčiji, zato sem prepričan, da bom do konca sezone zbral še nekaj novih točk in dobrih uvrstitev. Sicer mi je proga v Nemčiji ustrezala, skozi celoten vikend je bilo zanimivo, še vreme je z rahlim rosenjem dodalo svoje, tako da sem prepričan, da so uživali tudi gledalci,« je povedal Klemen Gerčar.

Klemen tako ostaja pri devetih letošnjih točkah v razredu MXGP. Naslednja njegova dirka bo naslednji konec tedna v Aichwaldu v Nemčiji v prvenstvu ADAC Cup, še pred tem pa bo nastopil sredi tedna na dirki slovenskega DP v Mačkovcih.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo