Šokirani Pedrosa: Imel sem srečo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. avgusta 2021 .

Dani Pedrosa je dejal, da je imel veliko sreče, da se na VN Štajerske, kjer je bil vpleten v nesrečo z gorečim motociklom, ni poškodoval.

Španec se je po dveh letih premora od dirkanja v MotoGP vrnil kot wildcard dirkač ekipe KTM, na nedeljski dirki pa je padel v tretjem zavoju in obtičal na sredi steze, medtem ko so mimo njega švigali drugi motocikli, dokler ni do mesta padca pripeljal Lorenzo Savadori, ki je trčil v motocikel in padel, oba motorja pa sta se vnela. Dirka je bila prekinjena, Savadori pa si je pri padcu poškodoval gleženj, tako da ga naslednji teden na VN Avstrije ne bomo videli.

Pedrosa je imel srečo, saj je lahko z rezervnim motociklom ponovno začel prvo dirko po VN Valencije 2018, katero je končal na desetem mestu. “Prvi štart je bil težak, saj ne vem zakaj sem padel,” je pojasnil. “V tretjem krogu sem morda malce zapeljal s steze, ali pa so bile gume prehladne, saj sem vozil s trdo zmesjo, ki za te hladne pogoje ni bila idealna. Ko sem zapeljal v ovinek sem enostavno zdrsnil in se zavrtel na sredini steze, Savadori pa je na žalost trčil v moj motor in se poškodoval. Sam pa sem imel veliko sreče. Mislim, da še nikoli nisem bil v takšnem položaju, zato sem bil malce šokiran, ko so mimo mene po obeh straneh švigali motocikli. K sreči pa se je zame razpletno zelo dobro.”

Dirkači so že pred dirko opozarjali na nevarnost steze, nedeljska velika nagrada Štajerske pa je bila tretja zapoedna dirka MotoGP na tem dirkališču, ki je bil prekinjena z rdečo zastavo zaradi hujše nesreče. Dirkači se strinjajo, da bi bilo potrebno delati na varnosti dirkališča, toda Pedrosina nesreča bi se lahko pripetila kjer koli. “To se lahko zgodi na kateri koli stezi,” je povedal Cal Crutchlow, ki je v ekipi Petronas SRT nadomeščal poškodovanega Franca Morbidellija.

Podobnega mnenja je tudi Jack Miller: “Danes je bilo malce drugače, saj se takšna nesreča lahko zgodi na katerem koli dirkališču, kjer nekdo pade, saj vzimo zelo tesno skupaj. Mislim, da za nesrečo ni kriva konfiguracija steze,” je še dodal Avstralec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish