Marca: Pirelli zavedel ekipe

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2013 .

Španska Marca je razkrila najverjetnejši razlog za eksplozije gum na včerajšnji dirki v Silverstonu. Italijanski gumar Pirelli je ekipam za to dirko pripeljal spremenjene gume, o tem pa, tako trdijo Španci, ni obvestil ne ekip in ne mednarodne avtomobilistične zveze FIA, kaj šele, da bi se z njihvo uporabo strinjale vse ekipe.

Gume, ki so jih dirkači uporabljali na tej dirki, so pri Pirelliju izdelali z drugačnim postopkom. Jeklenemu plašču, na katerega je nalepljena tekalna plast gume, so dodali plašč iz kevlarja, trenje med tema dvema plastema pa naj bi povzročilo eksplozije gum. Z novim postopkom so sicer dosegli, da so se gume počasneje segrevale na delovno temperaturo, s čimer so želeli odpraviti težave s pregrevanjem, ki so se pojavile na prejšnjih dirkah. To pojasnjuje tudi odlično formo moštva Mercedes, čigar dirkalnika sta bila na dirki povsem enakovredna Red Bullu in ostalim ekipam, hkrati pa pojasnjuje slabšo formo dirkalnikov moštva Lotus in Ferrari.

Spremenjeno strukturo gum so po navedbah Marce odkrili McLarnovi in Sauberjevi inženirji, ki so sami odšli na stezo in poiskali ostanke eksplodiranih gum. Pri Marci so še zapisali, da je Pirelli s svojo prevaro ogrozil varnost dirkačev.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj