ŠOK! Marquez se ne bo vrnil še vsaj dva do tri mesece

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2020 .

Honda je sporočila, da se aktualni svetovni prvak Marc Marquez na dirke razreda MotoGP ne bo vrnil še vsaj dva do tri mesece, potem ko celjenje zlomljene desne roke ne poteka po načrtih!

Marquez je padel in se poškodoval na prvi letošnji dirki prejšnji mesec, dva dni kasneje pa je prestal operacijo in se skoraj nezaslišano na motocikel vrnil že na sobotnih treningih. Čeprav je opravil tretji in četrti trening in krog na kvalifikacijah, je udejstvovanje na VN Andaluzije vendarle odpovedal, nato pa načrtoval vrnitev na VN Češke v Brnu.

Toda fizične priprave na vrnitev so načele titansko ploščico v roki, ki je počila pri odpiranju okna na njegovem domu v Španiji, zaradi česar je bila potrebna nova operacija. Španec je moral zato izpustiti dirko v Brnu in obe dirki v Avstriji, načrtoval pa naj bi vrnitev v Misanu, sredi septembra.

Toda okrevanje po drugi operaciji poteka precej počasneje, kot je bilo sprva predvideno, Honda pa je zdaj potrdila, da osemkratnega svetovnega prvaka na dirkah ne bomo videli še vsaj dva do tri mesece.

“Veliko je ugibanj o tem, kako se celijo Marcove poškodbe, ter kdaj se bi lahko vrnil, toda že po prvem dnevu po drugi operaciji smo dejali, da je naš glavni cilj, da se vrne, ko bo stoodstotno pripravljen,” je pojasnil šef tovarniškega moštva honde, Alberto Puig.

“Ne želimo hiteti. Ko bo Marc pripravljen na vrnitev, ko se bo lahko boril na njegovem nivoju, potem bomo razmišljali o naslednjem cilju.”

Če so bile Marquezove možnosti za naslov prvaka v letošnji sezoni po poškodbi majhne, jih zdaj ni več. Dirkač Honde za vodilnim dirkačem v točkovanju prvenstva, Fabiom Quartararojem zaostaja za 67 točk, v najboljšem primeru pa se bo vrnil na zadnje tri ali štiri dirke sezone, lahko pa se zgodi, da se letos sploh ne bo vrnil.

Marqueza bo ob njegovem bratu Alexu Marquezu še naprej nadomeščal rezervni dirkač moštva Stefan Bradl.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj