ŠOK!! Aktualni svetovni prvak Rosberg zapušča Formulo 1!!

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2016 .

ŠOK!! Aktualni svetovni prvak Rosberg zapušča Formulo 1!!

Novo okronani svetovni prvak Nico Rosberg je šokiral športno javnost z napovedjo, da končuje kariero dirkača Formule ena!

31-letni Nemec je dejal, da je po izpolnitvi otroških sanj začutil, da je nastopil čas, da konča svojo kariero. “Danes je zame poseben dan, saj sem v roke prejel ta pokal,” je dejal Nemec na slavnostni prireditvi, kjer je prejel pokal za osvojeni naslov prvaka. “Toda nocojšnji večer bo poseben tudi zato, ker bi v tem trenutku rad napovedal konec svoje kariere dirkača formule ena.

Vse od šestega leta starosti sem imel jasne sanje, da postanem svetvoni prvak v formuli ena. Zdaj sem to dosegel in tega se bom vedno spominjal. Zdaj sem dosegel otroške sanje in po tem, kar sem prestal, nisem več pripravljen vse podrediti, da postanem še enkrat prvak. Tega ne želim še enkrat in odločil sem se, da sledim svojemu srcu.

Rad bi zaključil to poglavje v življenju in se posvetiti drugim stvarem, ki mi bolj odgovarjajo. Veselim se stvari, ki jih prinaša prihodnost, veseli se tudi moja žena. Najlepša hvala vsem, ki ste me vsa ta leta podpirali.”

Rosberg, ki je imel veljavno pogodbo vse do konca sezone 2018 pa je priznal, da edino malce obžaluje dejstvo, da se bo zaradi njegove odločitve moštvo znašlo v težkem položaju. “Zame osebno odločitev ni bila težka, saj čuti, da je pravilna. Težka pa je, ker svojo dirkaško družino postavljam v težek položaj in to je najtežji del moje odločitve,” je pojasnil Nemec, ki je z odločitvijo presenetil tudi šefe moštva, čeprav pa je o svoji namrei že pred tem obvestil moštvenega kolega Lewisa Hamiltona. “Tako sem se odločil po dirki v Suzuki. Od tam sem se znašel v vlogi tistega, ki lahko izgubi naslov prvaka. Takrat sem začutil pritisk in takrat sem začel razmišljati, da če mi uspe uresničiti sanje, bi bil to idealen trenutek, da se umaknem.

Letos sem dal od sebe vse, kar sem lahko. Težko bi se še kaj izboljšal. V to sezono sem dal vse. Dosegel sem, kar sem si zadal in po tako težki sezoni, ne želim doživeti še ene takšne.”

Tako se je na trgu sprostil najbolj zaželjeni sedež v karavani, kdo ga bo zasedel pa v tem trenutku še ni jasno, čeprav se kot najbolj očitna opcija ponuja Pascal Wehrlein, rezervni dirkač Mercedesa.