Sodišče zavrglo Rossijevo prošnjo!

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2015 .

Upi Valentina Rossija, da bi sodišče v Švici suspendiralo kazen, ki si jo je prislužil v Maleziji, so splavali po vodi. CAS je zavrnil Italijanovo prošnjo za suspenz kazni, dokler ne opravijo zaslišanja, kar pomeni, da bo v nedeljo dirko v Valenciji in boj za naslov prvaka, začel z zadnjega mesta!

Valentino Rossi bo moral nedeljsko dirko v Valenciji začeti z zadnjega mesta, potem ko je Športno arbitražno sodišče CAS v Švici zavrglo Italijanovo prošnjo, da kazen, do končnega izzida pritožbe, suspendira.

Rossi je po dirki v Maleziji dobil tri kazenske točke, saj so komisarji ocenili, da je dirkal neodgovorno in s tem povzročil padec Marca Marqueza. Vodilni v skupnem seštevku prvenstva se je na izrečeno kazen pritožil, ter zaprosil za suspenz kazni do končne razsodbe o pritožbi. Tako bi nedeljsko dirko lahko začel normalno, z mesta na katerega bi se uvrstil na sobotnih kvalifikacijah.

Kljub temu pa zavržena prošnja za suspenz kazni ne pomeni, da je zavržena tudi pritožba na kazen.

Vodstvo dirke je v Maleziji odločilo, da je Rossi namerno rinil tekmeca proti robu steze, z dirkaške linije, zaradi česar je prišlo do kontakta med dirkačema, posledično pa je Italijan povzročil padec Marqueza. Vodstvo je dirkaču Yamahe dodelilo kazen treh kazenskih točk, s kaznijo pa so soglašali tudi komisarji. Ker je imel Rossi letos že eno kazensko točko, je z novimi tremi po pravilniku obsojen na štart z zadnjega mesta na naslednji dirki.

Arbiter v postopku pritožbe, Nemec Ulrich Haas je včeraj zaslišal tako Rossija, kot predstavnike FIM in vodstva dirke in pri tem spoznal, da primer ne izpolnjuje pogojev, za suspenz kazni, kar pomeni, da jo bo moral tako imenovani Doktor odslužiti ta konec tedna.

S CAS pa so sporočili, da čeprav so zavrnili prošnjo Jorgeja Lorenza, da bi poslušali tudi njegovo izjavo v postopku Rossijeve pritožbe, so Špancu dovolili vlogo pisne izjave.

Foto: Yamaha