Sobotna treninga zaznamovala huda nesreča Zormana

Avtor prispevka: , objavljeno 31. avgusta 2013 .

 

Oba treninga pred jutrišnjo dirko v Ilirski Bistrici je dobil Čeh Miloš Beneš z Osello FA30. Njegov najboljši čas dneva je bil 2:08.75, ki ga je dosegel na drugem treningu. Najbolj se mu je približal rojak otakar Kramsky v Reynardu, ki je bil počasnejši za nekaj manj kot sekundo.

Med slovenskimi formulaši je bil najhitrejši Patrik Zajelšnik z Normo, ki je Marjana Smrdelja v Loli ugnal za skoraj dve sekundi. Zajelšnik je bil na zadnjem treningu šesti najhitrejši, Marjan pa mesto slabši.

V državnem prvenstvu sta na vrhu časovnic kraljevala Rado Raspet v Mitsubishi Lancerju in Milan Bubnič, ki je z Lancio dosegel identičen čas kot Raspet in sicer 2:29.50. Tretji najhitrejši pa je bil Aleš Prek.

Današnji dan pa je najbolj zaznamovala huda nesreča Slavka Zormana. Slavko, ki je minuli vikend pobasal naslov državnega prvaka v PRK, je v ovinku izgubil zadek svojega Clia Williamsa in nato s kolesom trčil v robnik. Zatem ga je odbilo na drugo stran ceste v rob, nakar se je dirkalnik nekajkrat silovito zasukal in prevrnil. Neuradno smo uspeli izvedeti, da si je Zorman v nesreči poškodoval hrbtenico, a zdravniki pravijo, da bo povsem okreval.

O dirki v Ilirski Bistrici pa lahko razpravljate tudi na našem FORUMU

(Foto: Brenco Photography)

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

587 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje