So se pri KTM-u že odločili ? Acosti bo moral mesto odstopiti Fernandez

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2023 .

V zadnji dneh se je pojavilo vse več govoric, da naj bi Augusto Fernandez v prihodnji sezoni sedež v moštvu GASGAS prepustil Pedru Acosti.

Pri KTM-u že dalj časa rešujejo težavo kdo izmed trenutnih dirkačev v razredu MotoGP bo odstopil svoj sedež Pedru Acosti. Pojavile so se že govorice, da bi se pri avstrijskem proizvajalcu motociklu po zgolj eni skupni sezoni odrekli Jacku Millerju. Druga možnost je bila, da bi se Pol Espargaro ob koncu letošnje sezone poslovil od aktivnega dirkanja in postal njihov testni dirkač. KTM si je na vse načine prizadeval dobiti še dve dodatni mesti na štartni vrsti s satelitskim moštvom, toda neuspešno.

Kot pa se zdi bo v tej zgodbi krajši konec potegnil najmlajši Augusto Fernandez. Ta naj bi kljub zelo dobrim predstavam v svoji krstni sezoni naslednje leto opravljal vlogo testnega dirkača. Pri odločitvi med Espargarojem in Fernandezem naj bi pretehtale predvsem bogate izkušnje prvega. Fernandez pa naj bi v naslednji sezoni kot wildcard dirkač nastopil na vsaj šestih dirkah.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj