So OCONOVE stopničke opozorilni strel za ALONSA?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2020 .

Ko je Esteban Ocon kot drugi prečkal ciljno črto VN Sakhirja, ni mogel zadržati solza sreče. Ne nazadnje se je lahko mladi Francoz, ki je v svoji karieri doživel že kar nekaj razočaranj, veselil svojih prvih stopničk. In z njim se je veselila celotna ekipa Renaulta.

Tudi Cyril Abiteboul je po predzadnji dirki sezone poudarjal: “Zares me veseli za Estebana, imeli smo uspehe z Danielom Ricciardom, toda on nas zapušča in bilo je pomembno, da tudi z Estebanom, ki bo za nas dirkal tudi prihodnje leto, slavimo uspeh. Čutili smo, da so bile stopničke na dosegu, toda iz različnih razlogov in tudi težav z zanesljivostjo, kar ni bila njegova krivda, nam do te dirke ni uspelo, da se z njim povzpnemo na stopničke. A tokrat je vse ustrezalo in končno se lahko tudi on veseli tako velikega uspeha.

Šef ekipe Renault, Abiteboul, pravi, da je Oconov rezultat na VN Sakhirja tudi opozorilni strel za Fernanda Alonsa, saj mu kaže, kaj ga čaka naslednje leto.

43-letni šef ekipe pa doda, da je drugo mesto 24-letnega dirkača moštva tudi opozorilni strel za njegovega novega moštvenega kolega Fernanda Alonsa, povratnika v Formulo 1. “Ta rezultat Estebana je bil zares zelo pomemben, kajti Fernandu kaže, s čim bo imel prihodnje leto opravka.” V pogledu na peto mesto Ricciarda, pa je Abiteboul samokritično pojasnil: “Imam občutek, da bi bilo mogoče doseči več in spričo boja v konstruktorskem prvenstvu je to velika škoda. Toda pri Estebanu smo iztisnili ves potencial in zaslužil si je ta uspeh. Nič še ni odločeno, do konca bomo dali vse od sebe.”        

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish