Smola za Roka Turka in prehiter konec uvodnega rallyja sezone v Avstriji

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2015 .

 

Uvod v novo dirkalno sezono se za Roka Turka in njegovo ekipo ni začel po načrtih. Na prvem letošnjem rallyju za evropsko prvenstvo sta s sovoznico Blanko Kacin morala svojega Peugeota 208 R2 parkirati ob cesti že na prvi hitrostni preizkušnji, saj je dirkalniku nekaj kilometrov pred ciljem odpovedal motor.

Jänner rally, ki je potekal v okolici mesta Freistad na severu Avstrije, je sicer ekipo pričakal s pravimi zimskimi razmerami – nizkimi temperaturami ter s snegom in ledom na hitrostnih preizkušnjah. Po nedeljskih kvalifikacijah z nekaj manjšimi tehničnimi težavami novega dirkalnika je Rok vseeno ostal optimističen: “Hitro sem se privadil na razmere na cesti in na dirkanje z zimskimi gumami z žebljički za boljši oprijem. Občutek je bil pravi in tudi uvodno hitrostno preizkušnjo sem začel odlično, z Blanko sva bila hitra. A le nekaj kilometrov pred ciljem je odpovedal motor, in vse kar sem lahko naredil je bilo, da sem ustavil dirkalnik in tako je bilo našega nastopa prehitro konec.”

“Tudi lani za nas začetek sezone ni bil najboljši, ampak nato je sledilo odlično nadaljevanje sezone ter super rezultati. Verjamem, da bo tako tudi letos in z optimizmom pričakujem naslednji rally!” se nadaljevanja sezone veseli Rok.

Foto: Uroš Modlic

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish