Smola za Roka Turka na Croatia rallyju

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2015 .

Dirkalnik razreda R5, rally za državno prvenstvo Slovenije in za FIA evropski rally pokal, vse to je napovedovalo zanimiv konec tedna na hitrostnih preizkušnjah Croatia rallyja. A za ekipo Roka Turka so se težave začele že pred samim štartom rallyja, saj dirkalniki v petek ni in ni hotel delovati kot bi moral, tehnične težave pa so pomenile odstop že pred štartom prve hitrostne preizkušnje. A je italijanska ekipa Friulmotor, s katero so Rok in ekipa OPV po zmagi na letošnjem Saturnus rallyju Velenje ponovno sodelovali, čez noč uspela usposobiti dirkalnik za ponoven štart sobotnega dela rallyja.

Z najhitrejšim časom je Rok s sovoznico Martino Lazar že takoj na prvi jutranji hitrostni preizkušnji pokazal, da bi se brez tehničnih težav lahko borila za najvišja mesta, a sta bila zaradi časovnega pribitka, ki sta ga dobila zaradi odstopa v petek, primorana loviti tekmece pred seboj. Tudi nadaljevala sta s hitrim tempom, napredovala mesto za mestom po razvrstitvi navzgor in s Peugeotom 208 T16 ter atraktivno vožnjo navduševala navijače na hitrostnih preizkušnjah. A na predzadnji, najdaljši preizkušnji na rallyju, se jima žal ni vse izšlo po načrtih. V enem izmed zavojev sta zdrsnila s ceste in bila primorana zaključiti svoj nastop na Croatia rallyju.

Navkljub vsem težavam v preteklem vikendu pa Rok ostaja pozitiven: “Tako kot povsod drugod, so tudi v dirkanju prisotni vzponi in padci – meja, kdaj se stvari obrnejo, pa je zelo tanka. Še posebno pri dirkanju, ko dirkači iščemo svoje meje in lovimo sekunde v boju za čim boljše uvrstitve. Po do zdaj odlični sezoni tokrat na Croatia rallyju res nismo imeli sreče. Vesel sem, da nama je z Martino uspelo postaviti kar nekaj najhitrejših časov na hitrostnih preizkušnjah in da sva dokazala, da se brez težav lahko enakovredno boriva s konkurenco v evropskem rally pokalu.”