Smith bo nadomeščal suspendiranega Iannoneja

Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2020 .

Aprilia je zdaj tudi uradno potrdila, da bo Bradley Smith dirkal namesto Andree Iannoneja vse dokler bo Italijan suspendiran. Iannone je bil marca letos kaznovan z 18 mesečno prepovedjo dirkanja zaradi zlorabe steroidov na testiranju po lanski VN Malezije.

Iannone se je na kazen, ki je začela teči z oktobrom 2019, pritožil, saj trdi, da je nedovoljena poživila zaužil nevede. Ta naj bi bila v hrani, ki jo je jedel. Italijan upa, da ga bo Športno arbitražno sodišče CAS oprostilo, na drugi strani pa svetovna protidopinška agencija zahteva, da sodišče kazen dirkaču razreda MotoGP podaljša na 4 leta.

Aprilia za zdaj v javnosti še podpira Iannoneja, toda ker se bliža prva dirka zelo natrpane sezone, so za prve dirke že angažirali Smitha, ki se je moštvu kot testni dirkač pridružil lani. Smith je že opravil nekaj testiranj med zimskim premorom, vozil pa je tudi na zasebnem testiranju ekipe v Misanu na začetku tega meseca, prav tako pa je na stezi te dni, kjer mu družbo poleg moštvenega kolega Aleixa Espargaroja delajo še testni dirkači Ducatija, Suzukija ter KTM-a.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj