Slovenski KHD na nekdanji F1 stezi

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2013 .

 

Po Slovakiaringu je tekmovalce slovenskega krožno-hitrostnega državnega prvenstva in pokala LEMA GP minulitoma vikend čakal že naslednji izziv – nekdanja F1 proga – Red Bull Ring v Avstriji.

Zadnji dve leti je bil Red Bull Ring prizorišče uvoda v slovensko prvenstvo, tokrat pa sta se tu odvili tretja in četrta dirka že sedaj napete sezone.

V ospredju dogajanja je bil seveda ponovno pokal LEMA GP z osmimi vozniki v zelo izenačenih pokalnih fiat grande puntih. Dirki sta zmagala mlada obetavna voznika, prvo Tržačan Lodi in drugo slovenski zamejec Pertot, ki je v dopoldanski nedeljski dirki moral odstopiti. Na stopničke sta se ta konec tedna sicer uvrstila še Jure Marinšek in Aleš Bužga. V točkovanju pokala trenutno vodi Lodi pred Klemnom Popitom in Pertotom.

 

1. Dirka Red Bull Ring LEMA GP:

1. Mathias Lodi
2. Jure Marinšek
3. Aleš Bužga
4. Alfred Kramer Jr.
5. Tomaž Trček
6. Klemen Popit
7. David Šuster
8. Andro Pertot, DNF

2. Dirka Red Bull Ring LEMA GP
1. Andro Pertot
2. Mathias Lodi
3. Aleš Bužga
4. Tomaž Trček
5. Jure Marinšek
6. Klemen Popit
7. David Šuster
8. Alfred Kramer Jr., DNC

V generalni razvrstitvi je kraljeval Zoran Poglajen s pokalnim renault cliom.

Sezona se bo nadaljevala 23. junija na hrvaškem Grobniku, nakar bo sledil premor do 25. avgusta, ko bo ponovno organizirana dirka na slovaškem Slovakiaringu. Sezona se bo zaključila na madžarskem Panoniaringu 6. oktobra.

 

Isti konec tedna pa se je na italijanskem dirkališču Dina in Enza Ferrarija v Imoli odvijala prva dirka za evropski pokal z renault clii R.S.

Ivan Pulić je dobro začel prvi prosti trening in že po nekaj krogih postavil sedmi čas na legendarni progi v Imoli. Moštveni kolega Niki Belohgradski je pričel nekoliko bolj zadržano in počasi spoznaval progo. Na koncu je postavil 22. čas med 38 vozniki.

Sobotne kvalifikacije so potekale v oblačnem vremenu, nakar je začelo rahlo rositi. V moštvu LEMA so upali, da bodo lahko naredili nekaj hitrih krogov za dober rezultat, vendar jih je prehitel močan naliv zaradi česar niso uspeli izboljšati že doseženih časov. Ivan se je moral zadovoljiti šele z 12. časom kvalifikacij, Niki pa s 23. Za drugo dirko so se upoštevali drugi najhitrejši časi kvalifikacij, kar je pomenilo Ivanovo 7. in Nikijevo 23. štartno mesto.

Kljub nekoliko neuspelim kvalifikacijah zaradi slabega vremena se je Ivan odlično zbral in uspel na prvi nedeljski dirki doseči več kot odlično 6. mesto. Niki pa zasedel 16. mesto izmed 38. – po videnem – zelo izenačenih voznikov. Na popoldanski dirki pa je Ivan zasedel 12. mesto, medtem ko je Niki zletel v pesek in predčasno zaključil s svojim nastopom.

Po prvem vikendu sta oba voznika moštva LEMA zadovoljna s svojima nastopoma. Ivan je izjavil, da je bila borba od štarta do cilja, saj je bilo na koncu dirke približno kar 10 voznikov v dveh sekundah razlike. Z avtomobilom je zadovoljen, tako da odhaja z optimizmom naprej. Že te dni pa oba voznika trenirata na dirkališču Adria.

 

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish