Foto: Novi Sauberjev dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2015 .

Sauber je objavil prve fotografije svojega novega dirkalnika C34 s Ferrarijevo pogonsko enoto, ki so ga odeli v modre in rumene barve. Z njim bosta kot popolnoma prenovljena dirkaška zasedba dirkala Marcus Ericsson in Felipe Nasr.

Inženirji so se tekom razvoja osredotočili na tri ključna področja: uspešnost v počasnih ovinkih, zmanjšanje teže dirkalnika in stabilnost pri zaviranju. Značilnost novega avta so spremenjena oblika nosu, ki so jo uvedli po spremembi tehničnih pravil glede višine in oblike, ožje stranice, manj obsežen zadek in spremenjena postavitev hladilnikov.

Monisha Kaltenborn, šefica ekipe, je pred testiranji v Jerezu povedala: “Sezona 2014 je bila razočaranje, a to je preteklost. Sedaj se osredotočamo na to, kar prihaja. Veliko smo se naučili na napakah in smo samozavestni za prihajajočo sezono. Moramo se izboljšati in se boriti za prvenstvene točke.”

Oba dirkača se čutita pripravljena na izziv, da Sauber povrneta nazaj k uvrstitvam med deseterico, čeprav Nasr kot novinec meni, da se mora se veliko naučiti.

Na prvih testiranj še ne bodo uporabljali dokončne verzije dirkalnika, saj bo nosil nekatere komponente svojega predhodnika C33, ki bodo kasneje nadomeščene.

Eric Gandelin pravi: “Tekom leta 2014 smo se veliko naučili in to ima vpliv na nov avtomobil. Dobro bomo izkoristili ves čas do prve dirke v Melbournu, da zagotovimo konkurenčnost kot smo je sposobni.”

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Sauber