Slavni priimek Schumacher kmalu spet v formuli ena?

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2015 .

Mick Schumacher, sin devetkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, bo letos iz kartinga napredoval v enosedežne dirkalnike z odprto kabino. Nastopal bo v nemški formuli štiri in sicer z ekipo Van Amersfoort Racing, za katero je v formuli tri lani nastopal Max Verstappen, ki se bo s 17. leti letos v zgodovino vpisal kot najmlajši dirkač formule ena.

“V zadnjih letih smo že nekako tradicionalno podprvaku nemškega mladinskega prvenstva v kartingu ponudili testiranje v našem simulatorju,” je povedal šef nizozemskega moštva, Frits van Amersfoort. “Mick je v naši tovrni na Nizozemskem preživel en cel dan, nato smo ga opazovali na testiranju v Valenciji, naposled pa smo se dogovorili za sodelovanje v letošnji sezoni formule 4,” je še dodal.

Priimek Schumacher tako že (znova) močno trka na vrata formule ena, petnajstletni Mick pa bi lahko prvo priložnost za nastop v formuli ena dobil že leta 2018, ko bo dopolnil osemnajst let in tako izpolnil še en pogoj za pridobitev superlicence, ki je potrebna za napredovanje v sam vrh motošporta.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish