SKY na X-Faktorju predstavil svoja motocikla

Avtor prispevka: , objavljeno 15. decembra 2018 .

Že tretjo leto zapored je moštvo Sky Racing VR46 predstavilo svoja motocikla za razred Moto 3 in Moto 2, kar na italijanski različici šova X-Faktor. Nekoliko drugačne barve je sedež, ki je sedaj sive barve.

Francesca Bagnaio, ki je v minuli sezoni z moštvom postavl svetovni prvak v razredu Moto 2 in se sedaj preselil v MotoGP bo zamenjal Nicolò Bulega. Poleg njega bo še vedno Luca Marini, ki je v minuli sezoni zabeležil svojo prvo zmago v tem razredu in bo sedaj prevzel vodilno vlogo v moštvu.

“Letošnja sezona bo z novimi pogonskimi agregati povsem drugačna, vse se bo spremenilo,” je dejal Marini, ki je na zadnjih desetih dirkah sezone petkrat stal na odru za zmagovalce. Trenutno pa celi poškodbo rame.

“Po operaciji rame v novembru se je začel proces okrevanja. Vsak dan se počutim bolje. Cilj je, da bom na prvi dirki sezone že povsem pripravljen. S Peccom smo v lanski sezoni opravili odlično delo, saj smo zrasli kot moštvo. Mislim pa, da z Nicolòm ne bo nič drugače.”

Bulega od svoje debitantske sezone v razredu Moto 3 še ni stal na odru za zmagovalce, čeprav je pričakovati, da mu bo večji Kalexom motocikel razreda Moto2 zaradi njegove višine bolj ustrezal.

“Premierni nastop v razredu Moto 2 zame pomeni nov začetek,” je dejal Bulega. “Že po prvih testiranjih sem se počutil zelo samozavestno na motociklu, ob tem pa sem bil tudi precej hiter. Prehod v višji razred je bil tako zelo pozitiven. Luca bo odličen moštevni kolega od katerega se bom lahko veliko naučil.”

Dennis Foggia bo v razredu Moto 3 poizkušal nadrgaditi svojo lansko premierno sezono, ko je na Tajskem prvič stopil na zmagovalni oder.

“V svoji prvi sezoni v tem razredu sem se veliko naučil in napredoval tako, da imam dobre temelje za nadalnji razvoj,” je dejal Foggia. “Že na testiranjih po koncu sezone so bili občutki zelo pozitivni in že nestrpno pričakujem pričetek sezone.”

Lahko pa prej omenjeni dirkač pričakuje dostojno konkurenco znotraj moštva v Celestinu Viettu, ki je lani nastopil na zadnjih štirih dirkah, v Avstraliji pa že stal na odru za zamgovalce.

“Svojo priložnost sem dočakal prej kot sem pričakoval. Čeprav sem nastopil le na štirih dirkah sem si nabral kar nekaj izkušenj, da lahko optimistično pričakujem začetek svoje prve celotne sezone.”

Vodja moštva Pablo Nieto je ob tem dejal:

“Minulo sezono smo dosegali izvrstne rezultate, kar je pomembno za vse nas, ki smo vključeni in trdo delamo na tem projektu že zadnjih pet sezon. Tu gre predvsem za strst in predanost.”

“Sedaj je potrebno misliti na sezono 2019. Predstavili smo svoje štiri zelo dobre dirkače. Dva novinca, ki se podajata na novo pot in dva dirkača z nekoliko več izkušnjama, ki sta pripravljena na boj za najvišja mesta.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish