Skrivnostna poškodba Marca Marqueza: ‘Nihče ne ve kako je z njim v resnici’

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2021 .

Marc Marquez bo izpustil dirko za VN Algarve na Potugalskem, potem ko je prejšnjo soboto pri vožnji z motokros motorjem padel in se poškodoval. Uradna izjava iz Honde pravi, da gre za manjši pretres možganov, toda zaradi skopih podrobnosti glede padca, v kateri se je poškodoval španski zvezdnik MotoGP so se pojavila ugibanja tudi o hujši poškodbi.

Marquez se je v torek še vedno počutil slabo, zato je obiskal zdravnike, ki so mu iz previdnosti odsvetovali nastop na dirki. “Šlo je za povsem navadno nesrečo pri treningu,” je v Portimau pojasnil šef moštva Honda, Alberto Puig, ki je izdal, da bo osemkratni svetovni prvak v ponedeljek še enkrat obiskal zdravnika, ki bo odločil o nastopu na zadnji letošnji dirki v Valenciji, ki bo prihodnji konec tedna.

Španec v teh dneh ni aktiven na svojih socialnih omrežjih, kar mu sicer ni v navadi, še manj pa je zanj značilno, da je nastop na dirki odpovedal že v torek, namesto da bi počakal do četrtka, ali celo petka, ko bi po prvih treningih videl, kakšno je stanje.

Zadnja objava na Instagramu je zgolj posredovana objava za javnost, ki jo je v medije poslala Honda, zato se vse bolj ugiba o tem, ali gre res zgolj za manjši pretres. “Nihče ne ve, kako je z njim v resnici,” je dejal Aleix Espargaro. “Morda ima zlomljeno roko, enostavno ne vemo, vendar moramo verjeti, da gre zgolj za pretres. Toda, če je to edina poškodba, mora biti huda, sicer bi Marc tukaj zagotovo dirkal. Saj ga vsi poznamo, vendar je težko soditi. Vsaka poškodba je drugačna. Ker nihče ni videl nesreče, ne moremo soditi. Če bi padel na dirki, bi vedeli, kaj se je zgodilo. Ne vem, če gre zgolj za pretres, mislim, da je kaj hujšega,” je še dodal Espargaro.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish