Skoraj popolnoma zdrav Alex Rins se vrača z dirko v Nemčiji

Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2021 .

Alex Rins se je po smoli v Španiji, kjer je med kolesarjenjem po stezi v Barceloni padel in si zlomil zapestje, želi v Nemčiji vrniti in prekiniti niz odstopov na dirkah MotoGP. Dirkač Suzukija je padel na štirih dirkah zapored, po padcu v Španiji pa je prestal operacijo, po kateri so mu zdravniki prižgali zeleno luč za nastop v Nemčiji.

“Po odstranitvi šivov in pregledu zapestja sm ocenili gibljivost sklepa, ki je zadovoljiva in Alex bo poizkusil nastopiti v Nemčiji,” je potrdil Xavier Mir, zdravnik, ki je operiral Španca. “Seveda je mogoče, da bo čutil bolečine in bo potrebna fizioterapija,” je še dodal.

“Po pregledu pri doktor Miru se počutim dobro,” je dejal Rins. “Odstranil je šive in kost je skoraj popolnoma zaceljena. Med premikanjem zapestja čutim nekaj bolečine, zato bom v naslednjih dneh poskušal okrevati. V vsakem primeru pa bom na dirki dal vse od sebe.”

MotoGP lani na Sachsenringu ni dirkal, pred tem pa je na dirki v sezoni 2019 Rins padel in odstopil, medtem ko je vozil na drugem mestu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish